WÁT heb ik?!

Afgelopen zomer gebeurde het ineens: mijn gezondheid holde achteruit. Ik was ontzettend moe, was futloos en zo labiel als een veertje. Zo eigenwijs als ik was (ben) ging ik niet naar de dokter. Uiteindelijk ben ik er zowat heen gesleurd door mijn naasten, en dat was maar goed ook.

Er werd bloed geprikt en het was wachten op de uitslag, wat toch niets voor zou stellen, dacht ik. Ik zat midden in een stressvolle verhuizing en was druk aan het werk, dus veel tijd om erover na te denken had ik niet. Toen ik net de auto vol gepropt had met een lading tweedehands beukenlaminaat, werd ik gebeld. ‘Mevrouw, uw bloedsuikers zijn erg hoog. We moeten nog een keer prikken, was u wel nuchter?’. Heel stom, maar ik dacht direct dat het wel een foutje zou zijn, misschien dat ik niet goed heb opgelet in de ochtend. Maar, nee… ik had niks gegeten. Alleen water gedronken en m’n tanden gepoetst. ‘zit er dan suiker in tandpasta?dacht ik. Ja, echt.

En daarmee begon de mallemolen, ziekenhuis in en uit. Daar een prikje, hier een prikje. En uiteindelijk naar huis met stapels folders over diabetes, joepie. Het heeft me wakker geschud, hoe moe ik ook was. Mijn lichaam was begonnen met z’n aftakeling maar daardoor putte ik er juist kracht uit om aan de slag te gaan. Het advies was koolhydraat arm gaan eten, al had ik daar nog nooit van gehoord. De ziekenhuisflyer stelde niet veel voor en daardoor leek het een verschrikkelijk dieet zonder pasta, brood en chips. Toch met goede moed thuis alles gaan opzoeken en algauw opende zich een nieuwe wereld. Vooral op Pinterest vond ik de heerlijkste recepten, zo slecht was dit dus niet! We zijn nu een paar maanden verder en ik ben inmiddels 14 kg kwijt. Ik hoop dat dit een inspiratiebron is voor anderen, ik gun het niemand om het nog zover te laten komen, zover dat je letterlijk ziek wordt van eten.

Ik neem je graag mee in mijn koolhydraatarme leven, waar ik natuurlijk ook gewoon soms lekker de laars aan lap. Maar daarom werkt het juist. Het is mijn leefstijl geworden, zonder dat me dit nog veel moeite kost.

Op mijn Pinterest vind je op mijn bord ‘Love Lowcarb‘ allerlei recepten die ik heb geprobeerd en heb beoordeeld op smakelijkheid. Eet smakelijk 😉

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: