Kadoloze Kerst :(:

Voor mij waren er geen kerstkado’s dit jaar. Geen nieuw horloge, nieuw leesboek of gekke kerstsokken. Of ik dat jammer vind? Nou… nee.

Iedereen die wel eens op bezoek is geweest in mijn nederige stulpje, kan wel raden dat ik (opzich) wel genoeg spullen heb. Zo erg zelfs dat ik zelf ook niet meer zo goed weet waar ik het allemaal moet laten. En zo dwaalt dat een beetje door het huis, van de vensterbank naar de trap en weer terug. Maar dat is niet de reden van dit bericht!

Het kwam eigenlijk door iets heel simpels. Ik was weer eens door Pinterest aan het scrollen en plots zag ik deze quote:

The best things in life, aren’t things’

Komt- ie binnen? Nou, bij mij wel. Ik kon er nauwelijks van slapen omdat ik heb zó goed vond. Ooit eerder ben ik wel eens begonnen met het wegdoen van mijn spullen, maar daar ben ik maar half in geslaagd. En nu zag ik ineens het licht, het leek bijna een filmisch moment. De laatste maanden heb ik zoveel waarde gehecht aan dagjes weg, visite, etentjes en vakantie. En hoeveel ik ervan genoot en er maar voor bleef zorgen dat er altijd iets op de planning stond. Daar wordt je als mens toch véél gelukkiger van dan weer een reeks gekleurde kaarsen van de Xenos en weer een nieuw rol inpakpapier?

En toen ik op tweede Kerstdag in de auto zat opweg naar m’n ouders in Zeeland, kwam er een gezinsauto voorbij gereden gevuld met een gezin met 4 kinderen. En nu komt het mooie: tussen de maxicosy en kinderzitje gepropt lag er een sjoelbak, klaar voor hun Kerst traditie?! In de uitgestrekte weilanden liep weer een ander gezin met hun hond, met hun laarzen helemaal onder de modder. Net na een tankbeurt was er een vader aan het hardlopen, hoe ik nu weet dat -ie vader was? Z’n kinderen fietsten braaf, gehuld in kerstkleertjes, achter ‘m aan.

Is dit niet veel mooier dan dat horloge dat je kreeg? Of die nieuwe Rituals geschenkenset die je aan je zus gaf? Stiekem vind ik dat wel. Enne, natuurlijk mogen er wel kado’s uitgepakt worden met Kerst. Maar voordat je dan weer op de bank kruipt met je Ipad, bedenk dan even dat een spelletje Monopoly veel gezelliger is. Of oude foto’s terugkijken… everything is possible. Al doe je een wedstrijdje wie-heeft-er-het-eerst-zijn-toetje-op-wedstrijd.

De Kerstdagen zijn nu weer voorbij en al voor oudjaarsdag weet ik mijn voornemen al; minder spullen, meer doen. Who is with me?!

PSSSSSST… deze ‘smiley’ :(:  Het is maar net hoe je het bekijkt 😉
En die mooie illustratie komt van Olga Demidova!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Kadoloze Kerst :(:”

%d bloggers liken dit: