Spaghetti? Courgetti!

Ik was een beetje boos op mijzelf deze week, ik wilde namelijk weer wat strenger gaan opletten om koolhydraatarm te eten. Niet dat het slecht gaat, maar na alle oliebollen, chips en chocola ben ik er wel weer klaar mee. Stiekem ben ik gek op al die gezonde recepten, en die moet ik dan ook wel maken. Soms door tijdgebrek, of geen zin, schuif ik dat voor mij uit. Stout… Bovendien heb ik dan geen tijd over en ben ik weer aangewezen op kant-en-klaar eten of wip ik even gauw naar de supermarkt voor het werk. Daardoor verpieterden al die mooie groentes die ik kocht én geef ik weer extra geld uit om weer ander eten te kopen. Ja, ik hoor het je zeggen. Zonde! JUP.
Hierbij mijn spijtbetuiging: Sorry knolselderij, sorry wortel, sorry beschimmelde bloemkool… en sorry beschimmelde pompoensoep in mijn koelkast. Ik zal het nooit meer doen, denk ik.

Vandaag was ik in ieder geval heel braaf. Ik crosste met m’n bakkie naar de Coop (meer is er niet in Heusden) en kocht courgette en twee zakken voorgesneden groenten. Nu hoor ik je weer zeggen ‘Waarom geen verse groenten?’. Omdat ik ze zag liggen in het koelvak met een 50% sticker erop. De rest had ik nog in huis, hopelijk nog onbeschimmeld. Vanavond eet ik vegetarische courgetti! And I <3 it!

Ingrediënten (voor 4 personen)
♥ 1 blokje groentenbouillon
♥  2 uien
♥ 30 gram pompoenpitten
♥ 2 stuks knoflook
♥ groenten n   aar keuze (paprika, prei, champignon…)
♥ 500 gram cherrytomaten
♥ 2 stuks peen
♥ 2 tl oregano
♥ 2 blikjes tomatenpuree
♥ 150 gram feta
♥ 2 stuks courgette

Kook 2 liter water en snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. De cherrytomaten snijd je door de helft en de peen snij je in zo klein mogelijke stukjes. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, oregano en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 500 ml kokend water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg peper en zout toe. (eventueel suiker als je heel erg gewend bent aan de zoete pastasauzen) Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten en eventueel wat extra water toe.

Verkruimel ondertussen de feta en maak sliertjes van de courgette. Dit kun je doen met een groentesnijder. Die van mij komt van de Albert Heijn voor maar een schijntje: € 5,00.

Voeg vervolgens de courgette aan de pastasaus toe en laat, met deksel erop, nog even door sudderen. Rooster (zonder olie!) ondertussen, op hoog vuur, de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Verdeel dan het gerecht op de borden en garneer met de restjes feta en de pompoenpitten.

Eetsmakelijk!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: