Ik ga op reis en ik neem mee

Over een weekje is het al zover, dan stap ik in de auto met m’n backpack, op naar Zweden! Op mijn telefoon heb ik al een paar weken een lijstje met wat er mee moet. Als ik dan weer iets bedenk dan schrijf ik het erbij, want een sterk geheugen heb ik niet. Zonder lijstje gaan inpakken is voor mij echt een no go, ik zou dan de belangrijkste dingen vergeten.

Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik met onze familievakanties altijd wel iets vergat waar ik dan zoveel spijt van had. In de tijd van mp3-spelers vergat ik daadwerkelijk muziek op de speler te zetten, maar had ik wel genoeg batterijen mee. En vorig jaar, onderweg naar Shanghai, had ik een lege iPad in mijn handbagage. De lader lag thuis, maar ik had wel braaf films gedownload van Netflix. Auw. Uiteraard is dit allemaal goedgekomen, maar je slaat je dan toch weer even voor de kop als het gebeurt. Dus, lijstjes, lijstjes, lijstjes. Voor alles!

Ook deze reis wil ik weer een boekje bij gaan houden om leuke dingen in te plakken, verhaaltjes te schrijven en om andere snuisterijen in te plakken. Het daadwerkelijke boekje heb ik nog niet eens aangeschaft, dus ik vraag me af of ik die van het lijstje kan kruisen. Mijn favoriete tijdschrift (Flow) ligt al klaar op tafel, samen met een paar leesboeken die ik van de kringloop heb gered. Qua kleren, ja, daar heb ik ook een lijstje voor. Dat ene rokje met borduursels, gematcht met het roze blousje. En dan mijn jumpsuit, oh én mijn gele regenjas mag ook niet zeker niet vergeten worden. Ik bedenk onderhand lijstjes voor alles, gewoon om mezelf te redden van vergetelheid. En het werkt! Meestal. Toch mist er uiteindelijk altijd wel iets in je bagage, wat zou het dit jaar worden?

Een speciale tas voor mijn medicijnen heb ik ook al klaargezet, aangezien ik deze weken 5 verschillende tabletten slik. Twee voor de diabetes, één voor mijn magnesium, één antibioticakuur en één vitamine B1 tablet. Hoe klein ze ook zijn, toch zeer belangrijk om niet te vergeten, anders zal er weinig terecht komen van de vele plannen daar. De onophoudelijke verkoudheid draag ik ook mee naar Zweden, dus ook neussprays en stoomparels sleep ik mee.

Wat neem jij altijd mee op vakantie?!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: