Ik stop ermee!

Ja, het is echt waar… ik stop ermee.

Waarmee ga je stoppen, Nadia?

Met mijzelf in gedachten helemaal gek te maken, daarmee stop ik. Of eigenlijk, daar wil ik mee stoppen. Want het is niet zo makkelijk als gedacht. Ik ben nu eenmaal een hele expert geworden in alles invullen in m’n eigen hoofd. Het gebeurt in een paar nano seconde. ‘Oh, diegene vind mij nu vast raar dat ik dit zeg…’ of ‘Zo kan ik dit mailtje niet verzenden, wat zullen ze wel niet van me denken!’. Welkom in mijn hoofd… Is dat niet vermoeiend? Ja! En hoe…
De aanknop heb ik doorgaans zo gevonden, de uitknop daarentegen.

Het zijn de gekste dingen die er rond spoken in mijn hoofd, waarvan 80% niet eens dichtbij de werkelijke situaties liggen. Zo reed ik van de week naar huis en hing er op een of andere manier een hoop rook boven Heusden. Het leek wel of er brand was. En, ja hoor… daar gaat de fantasie. ‘Mijn huis staat in de fik… nu ben ik alles kwijt… shit… al mijn foto’s… wat moet ik nu? … waar kan ik slapen?!… help.’ Een complete drama-serie speelt zich af in de vijf minuten die ik nog naar huis moet rijden. Thuis aangekomen, plof ik op de bank neer. Niks aan de hand, natuurlijk. Gek genoeg gebeurt dit vrijwel continue, en dat is echt enorm vermoeiend kan ik je vertellen. Ik raak gewoon overprikkelt door mijn eigen hoofd, oké dan…

Het is de truc om mezelf daarvan te weerhouden. En soms lukt me dat best goed, gelukkig. Gewoon een slechte film aanzetten op Netflix, een podcast luisteren of de Flow lezen. Maar soms werkt dat niet en voelt het alsof er een donderwolk boven mijn hoofd hangt die niet te grijpen is. Allerlei gedachten door elkaar. Uitvergrote zorgen, uitvergrote gebeurtenissen, situaties die zich blijven herhalen. Ik kan me voorstellen dat je al moe wordt als je dit leest, sorry daarvoor. Maar het leek me eens, euh…interessant, om je een kijkje te laten nemen in mijn hoofd. Hallo, welkom! Nee, ik ben niet gek. Niet écht gek, tenminste. Soms zou ik mezelf gewoon eens uit willen zetten zodat er een grote stilte is daar in die bovenkamer. Lekker rustig. Note to self: stop met teveel denken. Want er klopt toch geen snars van.

Ok. doei. punt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: