Niet lullen… ontspullen!

Nadia, ruim je kamer nou eens op!’

‘Nee, mama… ik hou gewoon van rommel, dat is zo gezellig.’

Dat blijk ik echt geroepen te hebben op 10-jarige leeftijd. Dat er overal dingen op de grond lagen, overal beeldjes stonden en knuffels lagen, dat boeide me niets. Destijds had ik een Winnie de Poeh kamer met oranje muren, blauw fluwele gordijnen bij mijn bed en Poeh gordijnen bij de ramen. Mijn deur was schildert met rood krijtverf en overal, maar ook overal, lag iets.

Toen ik een aantal jaren later een abonnement aanschaftte op de Efteling werd de verzameldrift nog groter. Folders, onderzetters en andere souvenirs vulde mijn kamer (en de zolder) tot op de nok toe vol. Ik deed er niets mee, behalve het uitstallen in kasten en vitrines. Toen ging ik op kamers in Breda en liet ik alles achter. En of ik het miste?
Een beetje?

Na 3 jaar Breda verhuisde ik mijn spullen naar Tilburg. Daar hield ik het een jaar vol en nu woon ik alweer 1,5 jaar in het mooie Heusden. En daar heb ik zolder én een berghok. Je voelt ‘m misschien al aankomen… ja, alle zooi ging naar hier. Dozen met Eftelingtroep (serieus… waarom?!), knutselzooi en 3 bananendozen vol lapjes. You name it, en ik heb het.

En toen was ik twee weken geleden thuis bij mijn ouders in Zeeland en daar stond nog meer. Dat was het moment dat ik dacht: wat moet ik daar toch allemaal mee? En ik begon een moedige actie om alles te fotograferen en op marktplaats te zetten. Wat niet waardig was voor Marktplaats ging naar de rommelmarkt. Mijn kleine autootje zat tot de nok gevuld met lelijk servies, klein speelgoed, prinsessejurkjes en onbekende boeken. Na een dag op de grond zitten op een kleedje (Au, m’n bilvlees…) kwam ik thuis met €130 euro! Ja, echt. Nu ben ik dus een doorgewinterde marktplaats verkoper en rommelmarkt-koopvrouw geworden. Al het verdiende cash heb ik naar het gwkkantoor gebracht en ingeruild voor glanzende Japanse yen. Waarom? Dan zul je in mijn volgende blog wel lezen. En die komt zodra ik klaar ben met mijn huis leegverkopen. Heb je nog wat nodig? Of niks nodig en hou je gewoon van leuke meuk? Check m’n account op Marktplaats of kom zondag 23 september naar Tilburg. Daar sta ik samen met een vriendin nog meer leuke zooi te verkopen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: