camping Europa Park

Overnachten in Europa Park; kamperen onder de achtbanen!

Wie Europa Park kent, weet dat je er aan een dag niet genoeg hebt. Hoe leuk is het dan om te slapen in een van de vele resorts die het park rijk is. Van luxe suites naar huifkarren, tipi tenten en een heuse camping. Daar kun je neerstrijken met je eigen tentje, camper of caravan. Hoe leuk is dat?! En het is nog eens goedkoop ook.

Zo trok ik met een stel vrienden richting het Duitse Rust, ver in het Zwarte woud. Het liedje ‘ik heb mijn wagen volgeladen‘ was hier wel van toepassing. Als je namelijk met een klein boodschappenkarretje een grote tent en vier personen plus bagage moet proppen, dan is dat een hele uitdaging. Maar het is gelukt! We pompten de bandjes van de auto vol, zette de muziek op 100 en sjeesden het avontuur tegemoet.

Camping europa park

Kamperen in een pretpark?!

Ja, het kan echt! Nou, ja. Niet helemaal in het park natuurlijk, maar wel zo dichtbij dat je de achtbaan de Silverstar telkens voorbij hoort en ziet razen. Vanaf je tentje sta je binnen vijf minuten voor de poorten van dit hele toffe pretpark.

Hoe werkt dat dan?

Heel handig, kan ik je zeggen. Er komt geen receptie of wat aan te pas. En reserveren kun je ook niet. Dan zou je denken ‘Dan sta ik toch straks voor een volle camping?‘. Nee, want er zijn zoveel velden die ze kunnen gebruiken, dat het bijna niet vol kan staan. Bij aankomst kom je bij een slagroom, waarbij je net zoals bij een parkeergarage een ticket krijgt. Deze moet je goed bewaren, natuurlijk. Door een medewerker wordt je dan gewezen naar een veld en kies je daar gemakkelijk een plekje uit. Aan het eind van je verblijf betaal je met je ticket bij een betaalautomaat, en kun je uitrijden. Makkelijker kan niet, toch?!

Douchen als een cowboy

Zelfs de toiletten en douches zijn gedecoreerd in cowboy stijl, jihaa! Hoe cool is dat. Het sanitair is echter vrij klein, dus ’s morgens en ’s avonds is het een enorme drukte. Maar: dit weten niet veel mensen. Je kunt ook gebruik maken van het sanitair vlakbij de tipi tenten. Dat scheelt weer wachten!

 

Dit maakt het kamperen nog leuker

Op het Camp Resort vind je ook nog eens een restaurant, een kiosk, ontbijtbuffet en elke avond om 21:00 uur is het een cowboy show. Ook bevinden zich er gezellige zitplaatsen waar je kunt barbequen of waar je gezellig bij het kampvuur kunt zitten. Pak maar een zak marshmallows in, dus!

Ontbijten op het Camp Resort

Terwijl we nog met kleine oogjes wakker werden in onze frisse tent, namen we een warme douche. Daarna schuifelden we door naar het ontbijt buffet, waar je voor €14,50 kunt aanschuiven. Verse broodjes, scrambled eggs, diverse soorten beleg en heerlijke koffie en thee. Een prima ontbijt, waardoor je zelf de rompslomp niet bij je tent hoeft op te bouwen en te bereiden.

En dan zo Europa-Park in!

Wat echt heel fijn is, is dat je binnen vijf minuten bij de hoofdentree van het park staat. Niks geen gedoe met parkeren, ver lopen en in de rij voor je parkeerkaart. Je duikt zo het park in en kunt de hele dag ultiem genieten. Wil je de beste tips weten voor een dagje Europa Park, lees dan deze blog.

Heb jij wel eens gekampeerd op het Camp Resort?

Lees ook: 10 x geweldige tips voor Europa Park

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: